De ASPIRAR-aanpak

ASPIRAR ontwikkelde een vernieuwende aanpak voor Performance Coaching. Deze ondersteunt uw (middle) managers bij verandering. Veranderen is mensenwerk en uw managers bepalen het succes van iedere verandering.

Krachtige aanpak, duurzaam resultaat

De ASPIRAR-aanpak® is verfrissend en krachtig: ze verbindt ‘harde’, concreet geformuleerde doelen en resultaatgebieden met de ‘zachtheid’ van situationeel en ontwikkelingsgericht leidinggeven.

Anders dan de gangbare methodieken

De ASPIRAR-aanpak is ontstaan in de praktijk en gestoeld op succesvolle verandertrajecten. Het geheim? De individuele ondersteuning van uw managers. Tijdens periodieke coaching werken uw managers heel gericht aan die doelen (hard) en vaardigheden (zacht) die de performance van hun afdeling bepalen.

Meer over de Aspirar-aanpak®

Samenvatting van de Aspirar-aanpak®

ASPIRAR News

10
Dec
No one ever said it was easy being an entrepreneur. Whether you're in the early stages of your startup, just secured funding for your...
23
Nov
Het is bewezen: 6 recente tips van wetenschappers voor het creëren van teams die juist wel goed samenwerken. Tip 6 valt op: eet samen van...

ASPIRAR Blog

09/12/2014
Medewerkers moeten ondernemerschap tonen, innovatief en proactief zijn. Althans, dat is wat managers van hen vragen. In de praktijk wil dit echter vaak niet lukken. En dat heeft een heel duidelijke reden: de managers zelf. Zij laten namelijk juist dát gedrag zien, dat innovatief gedrag van medewerkers remt, zo blijkt uit het proefschrift van psycholoog en bedrijfskundige Arend Ardon.